Ny linje

Jag har bestämt mig för att göra bloggen lite personligare för att lättare hålla den uppdaterad, så ni som bara är intresserade av mina modeinlägg kan trycka HÄR
Om någon skulle vara intresserad så kan man även följa min träningsdagbok HÄR

Max gästbloggar - Krönika

Jag vet att emoepidemin är förbi nu men ni får helt enkelt tänka er tillbaka till -07/-08




Människan är bra otacksam. Deprimerade ungdomar finns det gott om och det verkar som om de bara blir fler och fler. Det är nästan så att jag själv blir lite nedstämd när jag googlar på ordet "deprimerad" och får upp en sida som innehåller länkar till ett tjugotal bloggar skrivna av självömkande tonåringar som förstaträff.

Det blir bara svårare och svårare att ta de som verkligen är deprimerade på allvar.


Jag läste i en artikel häromveckan
att försäljningen av antidepressionspiller har ökat rejält hos ungdomar.

Varför kan vi inte vara nöjda med det vi har? Varför gör vi inte något åt det som är fel? Och varför är det just ungdomar? Är det nya "modet"? Dessa frågor har jag ställt mig själv några gånger men inte kommit fram till några direkta svar, vilket i sig kanske inte är så uppiggande.

Man går inne i Stockholm stad och så ser man ett gäng nedstämda tonåringar med svartfärgat hår - och sned lugg - som sitter och deppar med en illaluktande cigarrett mellan fingrarna.

"Allting är skit", "Skolan suger", "Det finns ingen mening med livet", "Min tid här gör ingen skillnad", "När jag dör tar allting slut", "Ingen tycker om mig för jag är finnig" o.s.v.

Det är nästan så att jag vill skicka dessa ungdomar till Afrika bara för att visa hur grymt livet verkligen kan vara Fast det vore kanske orättvist mot afrikanerna, de har det jobbigt nog som det är utan att det dräller runt en massa tonårspojkar som gråter över att de inte har råd med den nya My Chemical Romance -skivan.


Istället för att sitta och gnälla
över att ditt liv inte har någon mening eller att din tid här på jorden inte gör någon skillnad (vilket den antagligen inte har eller gör) så gå och ha kul!

Livet blir inte mer än det du gör det till, du kan inte alltid räkna med att pappa ska laga eller att mamma ska blåsa. En av de mest onödiga sakerna här på vår jord är att gråta och vara ledsen över sådant vi inte har istället för att vara glad och gotta sig i det man har.

Vi lever kanske bara en gång och det är inte värt att grina eller slösa bort den tiden på skit som att sitta och deppa.

Carpe diem. Jag är kanske inget praktexemplar på att fånga dagen, men jag gör i alla fall så gott jag kan.


Nej, nog om det, nu ska jag gå och kolla om jag hittar några av min storebrors Prozac.


Vår/sommaroutfit

Som sagt så har jag köpt en del nya plagg den här veckan, på 70% rea!!! :D (Best of brans i huddinge ska lägga ner) Två av plaggen var väl främst avsedda för sommaren, men koftan kommer troligen komma i bruk innan dess. :D


Shortsen är från Hugo boss och koftan från Filippa K

(Fan va tråkigt inlägg men jag fan ingen direkt inspiration) >_<

Lat?

Nu sitter jag här igen, läser bloggar och lyssnar på hello saferide... kl 8 imorgon åker bussen och jag har knappt börjat packa, men aja det brukar lösa sig :)

Dagen har vart sweet :D Började med att jag gick in och sjöng för Max som fyller år och jag gav honom hans födelsedagspresent  (en t-shirt från Filippa K). Sedan i skolan var det god mat IGEN, fan den vegetariska maten har hållit sjukt hög standard de senaste två veckorna, hoppas det fortsätter så även efter lovet. Utöver den goda maten så fick vi semlor idag *mums* och jag tog två, busigt värre. (nä, de hade köpt in typ 1 miljon stycken och försökte packa på en så många som möjligt).

Efter skolan (som slutade 12 yays) så bar det av ner till centrum där jag inte gick in på best of brands. jävligt strongt (har redan köpt ett par chinos, ett par shorts och en kofta där den här veckan). För att sedan sitta och läsa boken fashionista medans Linn klippte sig :P
Efter en mysig eftermiddag med Linn bar det hemåt för att äta sushi och fika, awsome. Dvs. jag hade en jäkligt bra dag enligt min mage :D 



Max med t-shirten han fick i morse.

Max fel, inte mitt. Ha

Det finns en mycket god anledning till varför jag inte bloggat den senaste veckan. Anledningen heter Max... (vår hubb har gått sönder så vi har för tillfället bara internet till 1 dator, en dator som Max kontrollerar 24/7)    :(
och det finns en minst lika god anledning till varför jag inte kommer skriva nästa vecka heller. Den anledningen heter Åre :D  (Även om någon skulle ha en dator med sig är chansen liten att vi kommer att ha tillgång till internet där borta).
Men. För att ni läsare inte ska bli helt utan något att läsa (har jag några läsare?) :D så byter jag under lovet lösenord så att Max ska kunna posta några inlägg. Får bara hoppas på att han inte missbrukar sin nya makt. :/

Haha som bloggare är det min plikt att rapportera här hemifrån så dagens nyhet blir mitt äckligt stökiga rum. Det finns en bra anledning till varför det ser ut som det gör (jag kan bara inte komma på den just nu). Vet inte om jag ska skratta eller gråta.


Max gästbloggar - Superkrafter

Jag satt och ritade under Livskunskapen idag i skolan medan resten av klassen satt och kollade på film. Helt plötsligt märker jag att jag inte ser vad jag ritar längre, allt jag ser är ett blankt papper. Jag blir såklart förvirrad. "Dubbelve te eff?" tänker jag och höjer blicken för att kolla på filmen istället, endast för att upptäcka att jag inte ser vad som visas på smartboarden. Visst, jag förstår att jag sitter och tittar på en man eftersom jag hör hans röst, men jag ser inte vilka kläder, vilket ansiktsuttryck eller vilken frisyr mannen har. Jag kollar ner på mitt papper igen och fokuserar allt vad jag kan på det jag precis ritat men ser endast små otydliga blyertssträck. Jag kommer fram till att jag inte kan fästa blicken på något, jag får ingen fokus alls. Jag blir fascinerad över att min förmåga att se har förändrats till synes helt utan anledning. Jag märker även att min vidblick är försvunnen, jag ser bara det som är rakt framför mig.

Lektionen tar slut och jag går fortfarande och förundras över mina nyvunna superkrafter, även om jag blir lite avtrubbad när jag inte ens ser nyckelhålet på mitt skåp som jag försöker öppna. Jag tror att folk såg hur episk jag var när jag sedan gick mot lunchen, vissa kollade t.o.m. snett av avund.

Allt går finfint när jag lassar upp mat på min tallrik, men att greppa tag i besticken är lite knöligt eftersom jag inte ser var den ena gaffeln slutar och den andra börjar, allt är som en enda stor massa av metall. Jag lämnar maten vid mitt bord för att sedan gå och hämta vatten. Tyvärr såg jag inte hur mycket vatten jag hällde upp så glaset rann över och det stänkte vatten över mina kläder, hur tufft som helst.

Jag sätter mig sedan för att äta och märker till min förvåning att min gode vän som sitter mittemot mig - och pratar med en flicka bredvid - bara har ett öga. Jag sitter och stirrar på honom och fnissar för mig själv när han tillslut vänder sig om och frågar vad mitt problem är. Jag förklarar situationen för honom och det blir tyst rund bordet (antagligen av svartsjuka). "Är du dum i huvudet? Varför går du inte hem för?" utbrister min vän Katja som uppenbarligen ser rött av jalusi. Jag berättar att det är hur fräckt som helst och att dom bara är avundsjuka. Vi släpper det ämnet och fortsätter prata om sådant som vanliga dödliga pratar om. 20 minuter senare får jag en sprängande huvudvärk och går hem.

Jag har nu fått tillbaka synen men huvudvärken kvarstår, så jag sitter här och knarkar alvedon.



Så min fråga till er är då: Vad hände egentligen?

Och kanske ännu viktigare: Kommer jag någonsin få tillbaka mina krafter?


(Eftersom det bara är 2,5 tim kvar till alla hjärtans dag så bjuder Max på en liten lubriceringsbild till er flickor där ute att tjuvstarta med.)

Sweet

Jag var å såg filmen Twilight på premiären men har inte kunnat skriva om det förens nu då jag inte tyckt mig finna en recension värdig denna film.

"Twilight is a movie about a vampire who sucks animals. He falls in love with a food. He doesn't eat the food because he saved foods life and loves food not as food but as a partner. He kills another Vampire who wants to eat his food. He dances with his food. END."




100 inlägg

Hmm. tog lite längre tid än vad jag trott, får hoppas på att nästa 100 kommer lite snabbare :p

100 soppburkar för att representera mina första 100 inlägg >_<

Gips

Faka, ska vara i Tullinge kvart i 8 imorgon för att ta bort gipset :,(    Sätter 50 kr på att jag kommer försova mig >_< Aja lite skönt ska det iaf bli att få av det.  Men jag ska både till kungsberget och Åre inom kort så det är nog bara en tidsfråga innan det åker på igen.

Egentligen borde jag vid det här laget ha berättat hur gipset hamnade på armen från första början, men jag är för lat. Låt oss bara säga att det var en övermodig Felix som gav sig in på ett hopp med för hög fart och gav brädan lite för mycket spinn (sen kan ni nog använda er fantasi för att räkna ut resten) :P




Peace and love

För några dagar sen släpptes en hel del nya bandsläpp till P&L som uppskattades som fan av mig :D Jag ser främst fram emot Anna Ternheim, Lars Winnerbäck, Thåström, Promoe och Immortal technique. Förra årets P&L var bland det roligaste jag vart med om och det blir troligen ett återbesök nästa år också, sjukt bra band, mysigt folk och jäkligt bra arrangörer som såg till att allt gick som det skulle. 
Är det någon mer som ska dit, och vilka band är det i så fall ni ser fram emot? 


Thåström, förra årets höjdpunkt.

Max misslyckande

Inlägget om max misslyckade kladdkaka här om dan fick mig att minnas hans tidigare misslyckanden inom bakning, och jag känner att det är mitt ansvar som storebror och som reporter härifrån sonebäcksfamiljen att dokumentera detta för allmänheten.
Jag har ingen aning om hur han och hans partner (detta hände på hemkunskapen) lyckades med detta, men jag tror inte någon ville äta deras skapelse iaf. :D




xoxo Felleponken  (jag var tvungen) >_<

Baka baka liten kaka

Max står uppe i köket och försöker sig på att baka en kladdkaka >.<
Jag trodde att vem som helst över 10 år åtminstone kunde följa ett recept. Men jag hade fel.
Det är otroligt roligt att höra sin lillebror skrika och gorma för att sedan komma ner med nermölade byxor och be om myna synpunkte på hans deg :P
Nej, nu vet jag iaf vem som inte ska få baka min födelsedagstårta.

Borta pappa

Pappa överaskade mig precis genom att springa in och ut genom dörren, han skulle tydligen till Manchester i nån dag :S
Aja hoppas han inte dör där borta bara :P Engelsmännen ska tydligen vara värdelösa på att hantera snö (typ inställda flygningar och krockar med bilar) och just nu snöar det där borta...

Pappa till höger utklädd till magnus uggla :D

Yay

Äntligen någon som lyckats gissa rätt på det här inlägget (och nej Linn räknas inte för hon visste redan innan och max var för lat för att lämna en kommentar). Denna någon var Robin som såg att det var DennisM som jag gjorde en parodi på. :P

Och här har vi honnom (hoppas de inte gör nått att jag tog en bild av dig från din blogg) :D

notis: Jag har inget emot Dennis (är en trogen läsare :P ), jag bara håller inte alltid med i hans debatt angående skönhetsideal.

Fast

Jag har under de tre senaste dagarna sett alla Gossip girl avsnitt som släppts :P
Fan, jag är helt fast och nu vill jag bara ha mer, kan knappt vänta tills imorgon :D (Man kan inte annat än älska kläderna i den serien)

Chuck bass (en av de karraktärer som klär sig bäst i serien, men det var sjukt svårt att hitta bilder på honom). :(

Rom

Jag var på väg hem från skolan när jag fick sms om att jag kan, om jag vill åka till rom 4 dagar under påsklovet. Är det någon som kan komma på en anledning till varför jag inte skulle åka?
Hmm får ta och resonera med Henke å Bim för jag antar att det är dem jag ska försöka locka med mig i så fall.


50 Kameler

Jag satt på tåget idag och blickade åt höger, dvs. tvärs över vagnen. Jag kunde se ut genom fönstret, men i stället valde jag att titta ut genom en kvinnas glasögon. Jag satt där förstelnad och såg ut mot världen genom någon annans ögon, det var åtminstone så det kändes och det var hemskt. Jag hade hoppats på att ett lugn skulle sprida sig genom kroppen, men kände istället hur stressen slog emot mig. Alla möten, alla förväntningar allt arbete.

Det är nog rätt lugnt att gå i gymnasiet trotts allt.


Shopping och Mode Mode & design bloggar Mode Blogg listad på Bloggtoppen.se